Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Засаждаме 200 тополи и подаваме ръка на бездомен приятел

Дата на публикуване: 01.04.2024
Последна актуализация: 01.04.2024

ЗАСАЖДАМЕ 200 ТОПОЛИ И ПОДАВАМЕ РЪКА НА БЕЗДОМЕН ПРИЯТЕЛ 

В Седмицата на гората, 1- 7 април, и община Стамболийски се включва с доброволчески инициативи. „ Засади- Дари“ се казва основното мероприятие. В събота на 6 април с помощта на доброволци ще бъдат засадени 200 млади тополи в зони край реките на общината ни, Въча и Марица. Тополите са ни дарение от Регионалното управление по горите- Пазарджик. Идеята е чрез залесителни мероприятия да се изчистят и рекултивират местата на старите сметища, коментира експертът по екология в общината Станимира Радичева. На среща с кмета на общината, Петър Неделев, г-жа Радичева пое ангажимент, че с инициативата трайно ще се ликвидира възможността на тези места да се образуват нови незаконни сметища, а и така се дава шанс за още зеленина край реките ни. 

"За всяко от четирите ни села и за град Стамболийски ще се разпределят по 40 тополки. Идеята е да имаме и достатъчно доброволци за всяко от местата, поне по 50-ина за всяко от петте места, за да се извърши качествено засаждането. Призивът ни е всеки да си подсигури и лопата за работа, вода за поливане има наблизо, а наш ангажимент е да осигурим подкрепителна малка закуска и вода за пиене за доброволците“, коментира кметът Неделев. Всеки, който желае да участва в инициативата, е добре да се свърже с кметството, където е решил да бъде доброволец в събота, за да има точна информация. Наесен ще имаме още дарени дървета за залесяване, обеща кметът. 

Втората ценна част на инициативата ни е, всеки доброволец, а и всеки, който е съмишленик на екологичните инициативи, да остави по едно левче по време на залесителната акция в дарителската кутия като подкрепа за безопасно отглеждане на бездомните кучета в общината ни. Тази част на инициативата ни е призив за помощ към бездомен приятел. 

Да бъдем активни, скъпи приятели и съграждани, в каква среда живеем и как се отнасяме към природата и бездомните животни, това зависи от нас! 
 

https://www.livechatalternative.com/